Mikä on luovan polkusi seuraava askel?

Olet oikeassa paikassa, jos sinua kiinnostaa oman luovuuden herättäminen ja kehittäminen. Tällä sivustolla keskitymme tähän valokuvauksen ja kuvataiteen kautta. Menetelmät ovat helppoja ja hauskoja. Sinun ei tarvitse ensin opetella tekniikkaa puoli vuotta ennen kuin pääset oikeasti tekemään kivoja taidejuttuja! Tekniikkakin on tärkeää, mutta toisin kuin yleensä, en opeta tekniikka edellä, koska se usein myös kahlitsee luovuuden ja saa ihmisen perääntymään. Tekniset taidot kehittyvät matkan varrella.

Et myöskään tarvitse erityisiä kalliita laitteita, välineitä tai ohjelmistoja. Pääset alkuun vaikkapa puhelimen kameralla tai muutamalla kynällä ja pienellä vesivärisetillä.

Autan myös siinä, miten voit poistaa luovuuden tiellä olevia esteitä helposti ja turvallisesti. Vaikka olisit luopunut täysin kaikesta luovasta tai taiteellisesta tekemisestä, koska opettaja koulussa sanoi (esimerkiksi 30-40 vuotta sitten!), ettei sinusta tule taiteilijaa, tilanne on korjattavissa. Eihän sinusta tarvitsekaan tulla ammattitaiteilijaa, ja toisaalta voi tullakin. Minusta on kuitenkin kamalaa, että niin moni on hylännyt kaiken taiteen tekemisen ja luovan toiminnan sen takia, että on aikanaan annettu ymmärtää, ettei sinulla ole lahjoja tai että pitäisi tehdä jotain oikeasti hyödyllistä elämässä.

Taidetta ja luovaa tekemistä on kautta aikojen väheksytty, ja siihen liittyy paljon vääristyneitä käsityksiä. Nykyään aika hyvin jo ymmärretään taiteen arvo ja merkitys ihmisten hyvinvoinnille. Se mitä ei kuitenkaan kovin laajasti ymmärretä on taiteen tekemisen arvo. Se on paljon enemmän kuin muutaman maalauksen tekeminen kansalaisopiston kursseilla. Kursseilla maalaaminen on tosi kivaa ja arvokasta (olen aikanaan käynyt paljonkin kansalaisopistoissa taidekursseilla), mutta luovuuden tiellä on paljon enemmänkin tosi kivoja askeleita otettavaksi!

Liity sähköpostilistalleni täyttämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi alle. Näin saat säännöllisesti iloisia muistutuksia luovuudesta postilaatikkoosi. Tällä on iso merkitys, koska vanha tuttu elämä vetää puoleensa voimakkaasti ja uuden kivan jutun pariin palaaminen vaipuu unholaan muutamassa päivässä (Nimim. Kokemusta on). Voit seurata Unipolkua myös Instagramissa!

LISÄÄ LOMAKE TÄHÄN

Similar Posts