Olen turkulainen taiteilija. Teen kuvataidetta, mutta myös digitaalista taidetta ja pelejä. Olen koulutukseltani FM, pääaineena tietojenkäsittelytiede. Osaan siis tehdä tietokoneella vaikka mitä. 🙂 Kuvataide on kuitenkin ollut minulle suuri intohimon kohde aivan lapsesta lähtien.

Minulle taiteen tekeminen on aina ollut itsessään palkitsevaa. Se, kun otan siveltimen käteen ja alan laittaa väriä paperille, tekee minut iloiseksi ja tyytyväiseksi. Valmistunut teos on kiva bonus varsinaisen tekemisen lopuksi.

Opinnoista

2010-luvulla päädyin opiskelemaan Limingan kansanopistoon. Opiskelin siellä sarjakuvan tekemistä ja valokuvausta. Sen jälkeen jatkoin vielä Muurlan opistossa animaatio-opinnoilla ja Varsinais-Suomen kansanopistossa elektronisen musiikin opinnoilla. Kukin näistä oli vuoden kestävä täysipäiväinen koulutus, joten yhteensä on tullut opiskeltua jopa yhden yliopistotutkinnon verran. Innostuin kansanopisto-opiskelusta paljon, koska se on niin käytännönläheistä ja tiivistä. Jokaisen omille yksilöllisille tarpeille ja ilmaisulle on tilaa. Olen jälkikäteen ihmetellyt sitä, miten paljon taitoja olen saanut kultakin alalta vain yhdessä vuodessa.

Kävin myös 1990-luvulla Savonlinnan taidelukion. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun sain opiskella siellä, ja sain tehdä niin paljon taidetta jo lukioaikana. Hassua kyllä, yksi eniten mieleen jäänyt asia lukioajan taideopinnoista oli taidehistoria! Vanhat taideteokset ovat äärimmiäsen mielenkiintoisia. On myös jännää tietää, miten taide ja taiteen tekeminen on kehittynyt vuosisatojen aikana.

Taiteesta ja elämästä

Viime aikoina olen keskittynyt tekemään paljon pieniä maalauksia. Isot työtkin ovat kivoja, mutta usein huomaan ryhtyneeni tekemään taas pieniä maalauksia. Niissä on jotain hyvin henkilökohtaista ja herkkää. Isot taas avaavat suurempia maailmoja.

Olen huomannut, että niin taiteen tekemisessä kuin elämässäkin on vaiheita. Välillä käännymme sisäänpäin ja välillä taas ulospäin. Sisäänpäin kääntyneenä teemme enemmän hiljaista työtä, annamme aikaa ja tilaa itsellemme, ja työstämme sisäisiä prosesseja. Sen aikana alkaa lopulta luonnostaan tulla kaipuu ulospäin suuntautumiseen ja eräänlaiseen laajentumiseen. Taiteessa se voi ilmetä siten, että työt alkavat muuttua erilaisiksi. Vaikkapa tulee tarve tehdä isompia maalauksia, tai muuten ilmaista itseään toisella tavalla. Tulee halu olla yhteydessä maailmaan ja ehkä esitellä muille mitä on tehnyt.

Kumpikin vaihe ovat tärkeitä, eikä ole yhtä ilman toista. Joka kierroksella tulee aina uusia oivalluksia, jotka siirtyvät käyttöön seuraavalle kierrokselle.

Tulevaisuuden taiteelliset toiveeni

Minulla on jo aika pitkään ollut kaipuu siihen, että voisin keskittyä myös erilaisiin digitaalisiin taide- ja peliprojekteihin. Vaikka tämä sivusto on keksittynyt kuvataiteeseen, esittelen myös näitä digitaalisia juttuja täällä sitä mukaa, kun niitä valmistuu!

Taiteessa se menetelmä, jolla ilmaisee sisintään voi olla mikä tahansa. Samat luovat lainalaisuudet pätevät, riippumatta siitä tekeekö teoksia piirtämällä puuväreillä vai vaikka tietokoneella.

Mielestäni se on yksi hienoimmista asioista nykyaikana, että yhdellä ihmisellä on mahdollisuus tehdä taidetta ja ilmaista itseään monilla eri tavoilla. Ei ole pakko valita vain yhtä. Kun tekee useilla eri tavoilla vuorotellen, ne myös ruokkivat toisiaan. Maalauksesta voi saada idean animaatioon tai peliin, tai maalauksen voi vaikka laittaa niiden sisään osaksi kuvitusta tai vaikka tehdä pelin kokonaan perustuen maalaukseen. Tai päin vastoin. Myös oma taiteellinen ilmaisu kehittyy joka tavalla. Siksi siis moneen asiaan keskittyminen on tästä näkökulmasta ajatellen vahvuus!

Mitä on tulossa Unipolulla?

Olen iloinen, että olet täällä ja olet kiinnostunut taiteesta!

Tällä hetkellä löydät täältä kaupan, jossa on taideteoksiani. Tosiaankin ne ovat nyt pieniä, koska sellaisia olen tehnyt. 🙂 Muutama uusi on myös valmistunut, ja tulossa pian kauppaan!

Alkuperäiset maalaukset ovat niin mahtavia siksi, että niissä voit konkreettisesti nähdä siveltimen jäljet ja koholla olevat materiaalit. Teokset ovat kirjaimellisesti käsinkosketeltavia, eli niissä on paljon herkullisia pintarakenteita, jotka tuntuvat ja näyttävät eläviltä.

Pian on myös tulossa askartelijoille ja taiteilijoille settejä, joissa on pieniä maalauksia ja kuviopapereita. Olen maalannut ne itse ja leikannut sopiviksi paloiksi. Niitä voit laittaa osaksi omia teoksiasi, eli voit käyttää vaikka skräppäyksessä tai sisällyttää maalauksiisi. Liisa, joka valmistaa aivan upeita muistikirjoja, on tehnyt sarjan kirjoja, joissa on näitä pikkuteoksia kannessa. Siinä siis yksi hyvä vinkki näiden kuvapakkausten käyttöön! Niitä on siis tulossa pian, kun vain kerkeän tekemään niitä lisää ja lisäämään kauppaan.

Olen suunnitellut myös kursseja maalaamisesta, luovuudesta ja valokuvauksesta. Näitä pitää vielä hieman odottaa, kunhan olen päässyt sivuston kanssa vähän enemmän vauhtiin. 🙂

Käy myös tutustumassa blogiin! Sinne tulee jatkossa säännöllisesti, 1-2 kertaa viikossa uutta inspiroivaa luettavaa ja katseltavaa taiteen tekemiseen ja luovuuteen liittyen.